Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga versterkt het vertrouwen in jouw eigen lichaam en draagt bij aan het welbevinden van jou en jouw kindje.  De lessen bestaan uit krachtige versterkende houdingen, maar ook zachte ontspannende yogahoudingen. Daarnaast besteden we aandacht aan ontspannings- en ademtechnieken, die je kunt toepassen  tijdens de zwangerschap en bevalling.

Zwangerschapsyoga zorgt voor meer energie tijdens de zwangerschap, maar ook voor meer rust en ontspanning in een tijd vol met grote veranderingen.

Het zijn praktische, down-to-earth lessen. Ook voor de aanstaande vaders zijn de partnerlessen een meerwaarde!  Ervaring met yoga is niet nodig. Instromen kan op elke moment in jouw zwangerschap. Het is al mogelijk vanaf week 14. De lessen kun je tot aan het einde van jouw zwangerschap volgen.

Waarom zwangerschapsyoga?

  • Zwangerschapsyoga zorgt voor meer ontspanning en vertrouwen in het lichaam tijdens de zwangerschap en de bevalling.
  • Ook zorgt yoga ervoor dat je fit en energiek blijft gedurende de zwangerschap. 
  • In de gevarieerde yogalessen besteden we aandacht aan jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd. -Het is een volledige zwangerschapscursus, geen aanvullende cursus nodig. -Onderzoek toont aan dat yoga tijdens de zwangerschap zorgt voor minder stress en zorgt dat mogelijke spanning en angst voor de bevalling afneemt.

Help, ik heb nog nooit yoga gedaan !

Dat is totaal geen probleem. Of je nu super lenig bent of nog nooit je tenen hebt kunnen aanraken, zwangerschapsyoga is voor iedere aanstaande moeder te volgen. Je kunt vanaf week 14 op elk mogelijk moment instromen en je mag blijven tot aan de bevalling. Ik geef praktische, down-to-earth lessen met duidelijke instructies, zodat jij het vertrouwen in jouw veranderende lichaam terug krijgt. Niets geen zweverigheid. Gewoon goede voorbereiding.

Zie je stiekem op tegen de bevalling? Je bent absoluut niet de enige! Na afloop van alle lessen ben jij fysiek en mentaal klaargestoomd, weet jij wat er kan gebeuren en kun jij zonder nadenken de oefeningen gebruiken die jij je eigen hebt gemaakt. 

Heb je al wel ervaring met yoga? Dan zal je zeker overeenkomsten merken met andere vormen van yoga.
De Zwangerschapsyoga bestaan uit gevarieerde houdingen en oefeningen. Zowel zachte ontspannende houdingen, als krachtige versterkende houdingen. De zwangerschapsyoga is gebaseerd op de Hatha yoga van Saswitha, de oudste en grootste yoga-opleider van Nederland. (www.saswitha.nl) 

Instromen is mogelijk vanaf week 14
Ervaring met yoga is niet nodig.
Elke woensdagavond van 20:45 tot 21:45 uur in het Zonnelicht.
Proefles is 10 euro.