Linda Holman

Zwangerschapsyoga |  Babymassage | Postnatale yoga | Moeder en kindyoga 

Samen met mijn vriend Jael Nouhet (www.natuurpedagoog.nl) en mijn  kinderen Davine (2016) en Lior (2018) woon ik in Tilburg. Tijdens mijn twee zwangerschappen heb ik ontzettend veel gehad aan yoga en meditatie. De houdingen en oefeningen gaven mij de kracht en het vertrouwen. Bewust de tijd voor jezelf en je kindje nemen. Het bracht mij dichter bij mezelf en het gevoel “Dit gaan wij samen doen!” Door de yoga en meditatie heb ik leren luisteren naar mijn eigen lichaam en intuïtie. Davine en Lior zijn mijn eigen kleine goeroes, die mij nog dagelijks mooie lessen meegeven als: geduld, verwondering, genieten in het NU! 

Tijdens het examenjaar op de HAVO stapte ik voor het eerst op de yogamat. Door deze lessen groeide mijn nieuwsgierigheid naar de yoga. Echter duurde het nog een hele tijd voordat ik weer een yogales volgde. 

Al van jongs af aan wilde ik niets liever dan juffrouw worden. In 2007 behaalde ik mijn diploma Leerkracht Basisonderwijs en in 2013 diploma Montessori-basisonderwijs. Ruim 7 jaar had ik mijn eigen groep 3-4. Tijdens deze jaren begon mijn interesse naar de yoga weer te groeien en schreef me in voor yogalessen. 

Op de yogamat ontstond ook het idee voor “Little Guru Yoga”. In de klas zag ik veel kinderen gespannen en rusteloos. Tussen de lessen door gaf ik de kinderen ontspanningsoefeningen en besteedde ik aandacht aan de ontspannen buikadem, natuurlijk aangepast op kindniveau.

In 2013 begon ik aan de 4 jarige yoga-opleiding Saswitha. Deze opleiding richt zich op de klassieke Hatha yoga en wijsbegeerte. Het is een brede opleiding die naast de asana’s (yoga-houdingen) ook aandacht besteed aan hoe het lichaam werkt (anatomie en fysiologie) en hoe de psyche van de mens werkt. Er is veel aandacht voor de werking en invloed van de adem op lichaam en geest. Ook wordt er aandacht besteed aan de ayurveda, de kennis van het leven. Yoga is meer dan enkel een serie houdingen uitvoeren. 

Na de drie-jarige basisopleiding koos ik in 2017 voor het specialisatiejaar: zwangerschapsyoga. Ik was in het specialisatiejaar ook zwanger van mijn zoon Lior. Prachtig om mijn zwangerschap op deze manier zo intensief te ervaren.  

Vanaf 2015 geef ik yogalessen aan volwassenen en kinderen.  In de loop van de jaren heb ik mijn gespecialiseerd in zwangerschapsyoga en postnatale yoga. Alle aspecten van zwanger zijn en kraamtijd daarna komen aanbod. Een zwangerschapscursus bij “Little Guru Yoga” een verdiepende en volledige cursus.

Alle aspecten van zwanger zijn, de geboorte en kraamtijd komen aanbod.

Zwangerschapsyoga is een cadeautje voor jezelf en jouw baby. 

Follow Us