De eerste keer in de yogastudio?

 

Wil je een keer de zwangerschapsyoga ervaren? Instromen kan elke eerste woensdagavond van elke maand. Er zijn momenteel geen wachtlijsten. 
Elke woensdagavond van 20:30 – 21:30 uur wordt in Studio Het Zonnelicht Zwangerschapsyoga gegeven.
(Alleen in de schoolvakanties – regio Zuid is de studio gesloten.)
De ruime studio ligt in een Japanse bamboetuin, vlakbij de Piushaven in Tilburg. 

Tijdens de proefles kun je vrijblijvend ervaren wat zwangerschapsyoga inhoudt en geef ik meer informatie over de lesopbouw en is er ruimte voor al jouw vragen. 

Hoe ziet een zwangerschapsyogales bij Little Guru Yoga eruit?

Kort opstartrondje
Tijdens deze ronden leer je  andere aanstaande moeders kennen, ervaringen uitdelen, vragen of onderwerpen die leven worden besproken. Max 10 min. 

Yogahoudingen
De lessen bestaan uit gevarieerde oefeningen met staande, zittende en liggende houdingen. Dit zijn zowel krachtige, energieke houdingen als ontspannende zachte houdingen. De oefeningen worden stap voor stap opgebouwd en komen regelmatig terug, zodat je de oefeningen en houdingen eigen maakt en ervaart in welke houdingen jij het beste tot rust komt. 

Ontspannings- en ademtechnieken 

Vaak sta je niet stil bij op de manier hoe je ademt. Het is zo vanzelfsprekend en gaat zo vanzelf. Echter emoties en de ademhaling zijn met elkaar verbonden. Tijdens stress is de adem onrustig en heeft dit een negatieve invloed het lichaam. Vandaar dat we tijdens de lessen ruime aandacht besteden aan ontspannings- en ademtechnieken. Een kalme adem is dé sleutel om de weeën op te vangen. 

Visualisatie-oefeningen
Hoe je ontspant is voor iedereen persoonlijk. Vele vinden de aandacht richten op de adem een hele fijne manier, andere vinden juist het richten op bepaalde beelden of affirmaties een fijne manier om de gedachte tot rust te brengen. Wat jouw manier is, ervaar je tijdens de lessen. 

We sluiten de les af met een liggende ontspanningsoefening. De Savasana, zoals die ook in een klassieke yogales voortkomt. Echter voeren we deze oefening niet uit op de rug, maar zijligging. Dit is de fijne manier om tijdens je zwangerschap liggend te ontspannen. 

Na afloop van de les is er nog ruimte voor vragen en/of ervaringen.