Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga vind zijn oorsprong in de Hatha yoga. Er zijn veel overeenkomsten met de klassieke yoga en zwangerschapsyoga, zoals in de houdingen en ademoefeningen. Echter is  zijn de lessen helemaal ontworpen voor tijdens de 9 maanden zwanger. Ontspannende en krachtige houdingen zodat je energie tijdens de zwangerschap opbouwt en behoudt. Daarnaast is de zwangerschapsyoga een ideale fysieke en mentale voorbereiding voor jouw bevalling. 

Je kunt vanaf week 14 starten met zwangerschapsyoga. Eerder mag ook, maar vaak door de bekende zwangerschapskwaaltjes zoals enorme vermoeidheid en misselijkheid is het prettiger om te starten tegen het eind van het eerste trimester. Wanneer het jouw lichaam en agenda toe laat, probeer te starten voor 20 weken zwangerschap. 

Tot het einde van jouw zwangerschap kun je deelnemen aan zwangerschapsyoga. Juist tot het einde, zodat je uitgerust mentaal en fysiek de bevalling ingaat. 

Waarom kiezen voor zwangerschapsyoga bij Little Guru Yoga ?

Help, ik heb nog nooit yoga gedaan !

Dat is totaal geen probleem. Of je nu super lenig bent of nog nooit je tenen hebt kunnen aanraken, zwangerschapsyoga is voor iedere aanstaande moeder te volgen. Je kunt vanaf week 14 op elk mogelijk moment instromen en je mag blijven tot aan de bevalling. Ik geef praktische, down-to-earth lessen met duidelijke instructies, zodat jij het vertrouwen in jouw veranderende lichaam terug krijgt. Niets geen zweverigheid. Gewoon goede voorbereiding.

Zie je stiekem op tegen de bevalling? Je bent absoluut niet de enige! Na afloop van alle lessen ben jij fysiek en mentaal klaargestoomd, weet jij wat er kan gebeuren en kun jij zonder nadenken de oefeningen gebruiken die jij je eigen hebt gemaakt. 

Heb je al wel ervaring met yoga? Dan zal je zeker overeenkomsten merken met andere vormen van yoga.
De Zwangerschapsyoga bestaan uit gevarieerde houdingen en oefeningen. Zowel zachte ontspannende houdingen, als krachtige versterkende houdingen. De zwangerschapsyoga is gebaseerd op de Hatha yoga van Saswitha, de oudste en grootste yoga-opleider van Nederland. (www.saswitha.nl) 

Instromen is mogelijk vanaf week 14
Ervaring met yoga is niet nodig.
Elke woensdagavond van 20:30 tot 21:30 uur in het Zonnelicht.
Proefles is 10 euro.