Zwangerschapsyoga

Tijdens jouw zwangerschap komt er veel op je af. Veel keuzes worden in korte tijd gemaakt. Hoe fijn is het als je wekelijks een ontspannend moment tijdens jouw zwangerschap kan inbouwen plus wordt voorbereid op de bevalling van jouw kindje. Er zijn tal van redenen waarom je voor zwangerschapsyoga kunt kiezen. 

Waarom kiezen voor zwangerschapsyoga bij Little Guru Yoga ?

Help, ik heb nog nooit yoga gedaan!

Dat is totaal geen probleem. Of je nu al jaren yoga beoefent of nog nooit een yogastudio van binnen hebt gezien. Iedereen is welkom! Ervaring met yoga is niet nodig. Voor de meeste vrouwen is het ook een eerste kennismaking met (hatha)yoga.  Zwangerschapsyoga is voor iedere aanstaande moeder te volgen. 

Je kunt vanaf week 14 op elk moment instromen. Tot aan het einde van de bevalling kun je de lessen volgen. Juist tot het einde van jouw zwangerschap, zodat je uitgerust en energiek jouw bevalling in gaat. Juist in de laatste weken van jouw zwangerschap is een goede balans tussen beweging en rust belangrijk. 

Zie jij stiekem op tegen de bevalling? Je bent absoluut niet de enige! Na afloop van alle lessen ben jij fysiek en mentaal klaargestoomd, weet jij wat er kan gebeuren en kun jij zonder na te denken de oefeningen gebruiken, die jij eigen hebt gemaakt tijdens de zwangerschapsyoga. 

 

Het effect van zwangerschapsyoga.

De zwangerschapsyoga vind zijn oorsprong vanuit de Hatha yoga. Het grootste verschil is dat alle houdingen en oefeningen zijn afgestemd op jouw veranderde lichaam. Tijdens de lessen hebben we ruime aandacht voor het bekken en de rug. 

Tijdens de zwangerschapsyoga wordt je bewust van jouw lichaam en denken. Je leert vertrouwen te hebben in je lijf. Tijdens de lessen komen verschillende ontspanningstechnieken aanbod, die we regelmatig herhalen. Op die manier ervaar je welke ontspanningstechniek het beste bij jou past. De manier van ontspannen is voor iedereen weer anders. 

Daardoor weet je beter hoe jij tijdens de bevalling de ontspanning in jouw lijf en denken vindt en zullen je minder snel stress ervaren. Regelmatig hoor ik van cursisten terug dat ze door hun verloskundige/gynaecoloog worden gecomplimenteerd over hoe goed ze de adem onder controle hadden en zo de rust konden bewaren tijdens de bevalling. Zwangerschapsyoga volgen heeft dus zeker effect 

Wekelijkse yogalessen op woensdagavond 20:30 – 21:30 uur 

Locatie : Het Zonnelicht, Lanciersstraat 90G, Tilburg
Proefles : 10 euro 

Heb je vragen over de zwangerschapsyoga of wil je aanmelden voor een proefles? Vul het contactformulier in