Linda Holman

Samen met mijn vriend Jael Nouhet (www.natuurpedagoog.nl) en mijn  kinderen Davine (2016) en Lior (2018) woon ik in Tilburg. Tijdens mijn twee zwangerschappen heb ik ontzettend veel gehad aan yoga en meditatie. De houdingen en oefeningen gaven mij de kracht en het vertrouwen. Bewust de tijd voor jezelf en je kindje nemen. Het bracht mij dichter bij mezelf en het gevoel “Dit gaan wij samen doen!” Door de yoga en meditatie heb ik leren luisteren naar mijn eigen lichaam en intuïtie. Davine en Lior zijn mijn eigen kleine goeroes, die mij nog dagelijks mooie lessen meegeven als: geduld, verwondering, genieten in het NU!

Tijdens het examenjaar op de HAVO stapte ik voor het eerst op de yogamat. Door deze lessen groeide mijn nieuwsgierigheid naar de yoga. Echter duurde het nog een hele tijd voordat ik weer een yogales volgde.

Al van jongs af aan wilde ik niets liever dan juffrouw worden. In 2007 behaalde ik mijn diploma Leerkracht Basisonderwijs en in 2013 diploma Montessori-basisonderwijs. Ruim 7 jaar had ik mijn eigen groep 3-4. Tijdens deze jaren begon mijn interesse naar de yoga weer te groeien en schreef me in voor yogalessen.

Op de yogamat ontstond ook het idee voor “Little Guru Yoga”. In de klas zag ik veel kinderen gespannen en rusteloos. Tussen de lessen door gaf ik de kinderen ontspanningsoefeningen en besteedde ik aandacht aan de ontspannen buikadem, natuurlijk aangepast op kindniveau.

Na de drie-jarige basisopleiding koos ik in 2017 voor het specialisatiejaar: zwangerschapsyoga. Ik was in het specialisatiejaar ook zwanger van mijn zoon Lior. Prachtig om mijn zwangerschap op deze manier zo intensief te ervaren.

Vanaf 2015 geef ik yogalessen aan volwassenen en kinderen.  In de loop van de jaren heb ik mijn gespecialiseerd in zwangerschapsyoga en postnatale yoga. Alle aspecten van zwanger zijn en kraamtijd daarna komen aanbod. Een zwangerschapscursus bij “Little Guru Yoga” een verdiepende en volledige cursus.

 

 

 

Opleidingen en Cursussen 

 

2003- 2007 HBO Leerkracht Basisonderwijs, Pabo Tilburg
2007 -2008 HBO Master SEN, Leraar Speciaal Onderwijs, specialisatie Remedial Teacher
2011-2013  Post HBO Montessoriopleiding voor het basisonderwijs
2013 -2016 Opleiding tot yogadocent, basisopleiding Hatha Yoga, Saswitha Yoga, Bilthoven
2013 -2014  Module Anatomie en Fysiologie, Saswitha, Bilthoven
2014 -2015  Module Yoga en Wijsbegeerte, Saswitha, Bilthoven
2017- 2018 Specialisatiejaar Zwangerschapsyoga, Saswitha Yoga, Bilthoven
2019- 2020 Specialisatie Kinderyoga, Saswitha, Bilthoven