Linda Nouhet


Naast de zwangerschapsyogalessen, werk ik als lees- en mediaconsulent voor de Bibliotheek de Kempen.  Fantastisch werk, omdat ik samen met mijn collega’s kinderen, leerkrachten en ouders adviseer en voorlicht over digitale geletterdheid, leesbevordering en taalontwikkeling. Het is telkens weer een feestje om klassen te bezoeken, bibliotheekbezoeken en leesbevorderingsprojecten te organiseren. 

In 2013 ben ik gestart met de opleiding : hatha yogadocent het geven van yogalessen naast mijn baan in het onderwijs. Tijdens mijn yogalessen had ik -noem het toeval – altijd wel een zwangere op les.

Yoga gaf mij tijdens mijn zwangerschappen de kracht en vertrouwen  in mijn lichaam. De gedachte: “wij gaan dit samen doen!” groeide naarmate ik de maanden vorderen. Tijdens de zwangerschap van Lior besloot ik om de specialisatie zwangerschapyoga te volgen. Heel bijzonder om de tweede zwangerschap op deze manier te ervaren en te beleven. Anders dan tijdens mijn eerste zwangerschap,  leerde ik mijn lichaam te voelen van binnenuit. Expert worden van jouw lichaam, ervaren wat  jou w ontspanning geeft. Leren vertrouwen op de kracht van jouw lichaam, zodat  je intuïtief doet, wat jouw lichaam op het juiste moment verlangt. Dat is zwangerschapsyoga !  

De verloskundige/gynaecoloog zijn de experts op medisch gebied. Wij mogen trots zijn op ons geboortezorg! Echter elke vrouw is expert van haar eigen lichaam. Ik geef jouw tools en oefeningen om zelf te ontdekken wat jouw ontspanning geeft, wat jouw kracht geeft en hoe jullie samen door alle momenten van zwangerschap, bevalling en kraamtijd heen gaan. Deze gedachte staat in mijn lessen centraal

Yoga opleidingen

2013 – 2016 Basis yogaopleiding Saswitha, opleiding voor Yoga en wijsbegeerte, Bilthoven 

2014- 2015  Module  Anatomie en fysiologie Saswitha, opleiding voor Yoga en wijsbegeerte, Bilthoven 

2017 – 2018 Specialisatie Zwangerschapsyoga, Saswitha, opleiding voor Yoga en wijsbegeerte, Bilthoven 

2019 – 2020 Specialisatie Kinderyoga, Saswitha, opleiding voor Yoga en wijsbegeerte, Bilthoven